Waarom Fisker-aandelen in juni met 45,4% stegen

Waarom Fisker-aandelen in juni met 45,4% stegen

Fisker-aandelen (NYSE: FSR) kelderden de markt in juni, een stijging van 45,4%, volgens gegevens van S&P Global Market Intelligence. De stijging werd veroorzaakt door de aankondiging dat het bedrijf een productieovereenkomst had getekend met Magna (NYSE: MGA) en dat het aandeel op 28 juni werd toegevoegd aan de Russell 3000-index.

 

Het is ook mogelijk dat Wall Street Bets-handelaren op Reddit weer samenkomen op Fisker-aandelen, en daarom is de prijs in zo’n korte tijd enorm gestegen.

 

nou en

Zoals de meeste bedrijven voor elektrische voertuigen (EV’s), heeft het aandeel Fisker dit jaar een wilde rit gemaakt. Zelfs als het geen auto op straat heeft en nog nooit een dollar aan omzet, laat staan ​​winst heeft gegenereerd, kunnen investeerders geen genoeg krijgen van dit bedrijf. bezoek aandelen.nl online.

 

https://youtu.be/PnOEMyOzEKw

 

Afgaande op het nieuws dat deze maand is vrijgegeven, zou de toevoeging van de Russell 3000 geen invloed moeten hebben op de aandelenprestaties van Fisker op de lange termijn. De deal met Magna kan echter een impact hebben op het bedrijf. Volgens het persbericht van Fiskers is de deal een bindend productiecontract voor de lange termijn. Belangrijk is dat Fisker in het persbericht verklaarde dat Magna in november 2022 met de productie van zijn Ocean SUV zal beginnen.

 

 

Afgezien van aankondigingen van het bedrijf, is de enorme aandelenbeweging van Reddit-handelaren mogelijk verergerd. Samen met Tesla (NASDAQ: TSLA) en Nio (NYSE: NIO) was Fisker-aandelen een populair gespreksonderwerp op de subreddit van Wall Street Bets. Zoals we allemaal zagen in de historische opkomst van GameStop (NYSE: GME) en AMC (NYSE: AMC) in 2021, kunnen deze retailers op korte termijn een enorme impact hebben op de aandelenkoers van een aandeel.

 

Wat nu

Een maandelijks rendement van 45,4% zou een glimlach op ieders gezicht toveren, maar beleggers moeten de risico’s begrijpen die verbonden zijn aan het bezit van Fisker-aandelen. Het aandeel heeft een marktkapitalisatie van $ 5,44 miljard en geen omzet. Daarnaast verwacht ze de verkoop van voertuigen op zijn vroegst pas eind 2022, die bij problemen makkelijk uitgesteld kan worden. NYSE koers aandelen zijn hoog.

 

Fisker heeft bijna $ 1 miljard in contanten op zijn balans, maar met de enorme onderzoeks- en ontwikkelingskosten en kapitaaluitgaven die nodig zijn om de autoproductie op te schalen, zal het waarschijnlijk miljarden meer moeten ophalen voordat het ooit winst kan maken. Dit zal de bestaande aandeelhouders verder verwateren. Met dat alles in gedachten, lijkt het kopen van Fisker op dit moment louter speculatie, waardoor het een slechte keuze is voor de portefeuille van elke risicomijdende belegger.

 

 

7 thoughts on “Waarom Fisker-aandelen in juni met 45,4% stegen

Leave a Reply

Your email address will not be published.